Храната е най-важното нещо. Внучките ми донесоха всички видове вируси от градината. Важно е детето да се подсили. Трябва да му дадете един хубав бульон от пиле, което е добре гледано без антибиотици. Добре е в храната да се сложи куркума и черен кимион.
Това каза пред bTV шеф Силвена Роу.
Чубрицата я ползваме като подправка за вкус, но тя има много силни антиоксидантни качества, бори се със свободните радикали в тялото и вирусите, подчерта Роу.
Струва си да се инвестира в по-качествено месо и по-малки порции. Ферментиралите продукти са много важни за чревния тракт - много болести започват оттам. Затова е важно българското кисело зеле, туршиите. Включете в менюто си хубаво количество чесън, пресен кромид и черно семе, риган, мащерка и салвия. Куркумата е много важна, тя е силна срещу възпалителните процеси. Важно е да се ядат зелени храни, продължи тя.
Билките са много важни. България има страхотни билки, направете си вариво от бял трън, посочи Роу.
Чинията, която си сервирах за Коледа, беше 70% от зеленини и 20-25% протеин. Отровата е в дозата. Аз какво правя - слагам си нормална порция и след това започвам да отстранявам. Така отслабнах, разказа още тя, предава "Фокус".
Отидете към основна версия
26 Декември, 2023 17:34 2 524 16
Шеф Силвена Роу със съвети как да се предпазим от вирусите
"Важно за здравето е да се ядат кисело зеле, чесън, куркума и черен кимион", каза колоритната кулинарка
Снимка: Facebook
Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 9 гласа.