Отидете към основна версия

4 055 3

Рецепта на деня: Вита баница с праз и кайма

  • баница-
  • месо-
  • кайма-
  • праз-
  • стефановден-
  • какво да сготвя

Подходяща рецепта за Стефановден

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

кори - 1 пакет точени; яйца - 2 броя; краве масло - 50 г.

За плънката:

кайма - 500 г микс свинско и телешко; праз - 2 стръка; чубрица - 1 ч.л.; червен пипер - 1 ч.л.; черен пипер - на вкус; сол.

Начин на приготвяне:

Запържете в сгорещено олио накълцания праз, добавете каймата и бъркайте, докато и тя се запържи и хубаво се раздроби. Овкусете със сол, черен и червен пипер, чубрица, махнете от котлона и оставете да се охлади. Разбийте яйцата с разтопеното масло.

Вземайте по 2 кори и ги намазвайте обилно с яйчената смес. В единия край разпределете плънка, завийте на руло и подреждайте така приготвените рула в намазнена тава на охлюв.

Отгоре намажете или полейте с останалото от яйчната смес и сложете витата баница с праз и кайма да се изпече в предварително загряна умерена фурна до златисто.

Готовата баница запарете с кърпа и поднесете леко изстинала, пише gotvach.bg.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 8 гласа.

Свързани новини