Необходими продукти:
кори - 1 пакет точени; яйца - 2 броя; краве масло - 50 г.За плънката:
кайма - 500 г микс свинско и телешко; праз - 2 стръка; чубрица - 1 ч.л.; червен пипер - 1 ч.л.; черен пипер - на вкус; сол.Начин на приготвяне:
Запържете в сгорещено олио накълцания праз, добавете каймата и бъркайте, докато и тя се запържи и хубаво се раздроби. Овкусете със сол, черен и червен пипер, чубрица, махнете от котлона и оставете да се охлади. Разбийте яйцата с разтопеното масло.
Вземайте по 2 кори и ги намазвайте обилно с яйчената смес. В единия край разпределете плънка, завийте на руло и подреждайте така приготвените рула в намазнена тава на охлюв.
Отгоре намажете или полейте с останалото от яйчната смес и сложете витата баница с праз и кайма да се изпече в предварително загряна умерена фурна до златисто.
Готовата баница запарете с кърпа и поднесете леко изстинала, пише gotvach.bg.