Необходими продукти:
- кори - 1 пакет точени;
- яйца - 2 броя;
- краве масло - 50 г.
За плънката:
- кайма - 500 г микс свинско и телешко;
- праз - 2 стръка;
- чубрица - 1 ч.л.;
- червен пипер - 1 ч.л.;
- черен пипер - на вкус;
- сол.
Начин на приготвяне:
Запържете в сгорещено олио накълцания праз, добавете каймата и бъркайте, докато и тя се запържи и хубаво се раздроби. Овкусете със сол, черен и червен пипер, чубрица, махнете от котлона и оставете да се охлади. Разбийте яйцата с разтопеното масло.
Вземайте по 2 кори и ги намазвайте обилно с яйчената смес. В единия край разпределете плънка, завийте на руло и подреждайте така приготвените рула в намазнена тава на охлюв.
Отгоре намажете или полейте с останалото от яйчната смес и сложете витата баница с праз и кайма да се изпече в предварително загряна умерена фурна до златисто.
Готовата баница запарете с кърпа и поднесете леко изстинала, пише gotvach.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 Този коментар е премахнат от модератор.
3 Този коментар е премахнат от модератор.