Необходими продукти:
бисквити - 250 г, "Закуска"; бял шоколад - 100 г; краве масло - 100 г; крема сирене - 50 г; течна ванилия - 1/2 ч.л.; пудра захар - 1 ч.л.; червена боя - Dr. Oetker, течна; за поръсване - кристална захар; борови иглички - предварително изчистени, измити и подсушени.Начин на приготвяне:
Бисквитите се смилат в блендер и след това прехвърлят в купа.
Шоколадът се начупва и заедно с маслото се слагат на водна баня или в микровълнова да се разтопят.
След това се прибавят към бисквитите. Прибавя се крема сиренето и пудрата захар. Според мен може и без нея. Най-добре първо пробвайте как е на сладост и добавете според вкуса ви.
Започвам да наливам по малко от червената боя и да меся тестото. Слагам боя, меся, пак слагам, докато получа желания цвят. Сместа се прибира в хладилника за половин час, малко да се стегне.
След това оформяте малки топчета и ги овалвате във захар. Накрая забождате боровите иглички, пише Валерия Христова в gotvach.bg.