Необходими продукти:
бял боб - 250 г; кромид лук - 1 малка глава; моркови - 1 бр.; олио - 20 мл.; брашно - 2 с.л.; червен пипер - 1 с.л.; сол - 1 с.л. равна; джоджен - 1 с.л.; мащерка - 1 ч.л.; риган - 1 ч.л.; доматен сок - 150 мл; сушени домати - 100 г; сушена чушка; шепа сушен пачи крак.Начин на приготвяне:
Бобът се кисне 4 - 5 часа във вода. След това се вари около 1 час (до готовност). Водата се подменя.
Нарязват се и се добавят в тенджерата лук, морков, добавят се сушени домати, сушена чушка, шепа сушен пачи крак, нарязани на ситно, солта, 1 с. л. олио и бобът се вари още 15 минути.
Прави се запръжка с олиото, брашното, червения пипер и доматения сок и се прибавя към боба.
Прибавят се джоджен, мащерка и риган. Бобът ври още 5 минути.
Поднася се с топъл хляб и мариновани люти чушки по желание.