Необходими продукти:
- бял боб - 250 г;
- кромид лук - 1 малка глава;
- моркови - 1 бр.;
- олио - 20 мл.;
- брашно - 2 с.л.;
- червен пипер - 1 с.л.;
- сол - 1 с.л. равна;
- джоджен - 1 с.л.;
- мащерка - 1 ч.л.;
- риган - 1 ч.л.;
- доматен сок - 150 мл;
- сушени домати - 100 г;
- сушена чушка;
- шепа сушен пачи крак.
Начин на приготвяне:
Бобът се кисне 4 - 5 часа във вода. След това се вари около 1 час (до готовност). Водата се подменя.
Нарязват се и се добавят в тенджерата лук, морков, добавят се сушени домати, сушена чушка, шепа сушен пачи крак, нарязани на ситно, солта, 1 с. л. олио и бобът се вари още 15 минути.
Прави се запръжка с олиото, брашното, червения пипер и доматения сок и се прибавя към боба.
Прибавят се джоджен, мащерка и риган. Бобът ври още 5 минути.
Поднася се с топъл хляб и мариновани люти чушки по желание.
Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Помислих ,
10:08 03.01.2024
2 дядо поп
10:14 03.01.2024
3 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ
10:25 03.01.2024
4 Котьо Котев
10:27 03.01.2024
5 Тъпотия ди шия
А вместо гъби ние слагаме пушени гърди!
10:30 03.01.2024
6 Мдааа
10:46 03.01.2024
7 Грухчо
10:48 03.01.2024
8 Газпром
11:17 03.01.2024
9 Шепа Пачи Крак
11:39 03.01.2024