Отидете към основна версия

5 544 24

Телефонни измамници взеха 11 милиона от пенсионерка

  • измама-
  • апартамент-
  • москва-
  • бижута

При последното им обаждане до жертвата, те дори си признали, че са мошеници

67-годишна московчанка бе измамена по телефона и се радели с 11 милиона рубли - около 224 хиляди лева., предаде ТАСС.

Пенсионерката следвала инструкциите на измамници, продала апартамент в Москва, изтеглила спестявания, теглил заеми, залложила бижута, а накрая превел всички пари по сметките на хората, които я разорили.

На жената позвънило неизвестно лице, представило се за служител на реда и казало на жената, че брокери мошеници са обявили за продажба апартамента ѝ на улица „Молдавская“. Измамникът сплашил жената, като уж я „свързал“ с банкови служители, които потвърдили, че престъпниците се опитват да откраднат апартамента ѝ и спестяванията в сметките ѝ и за да спаси имота, тя трябва да продаде апартамента и да прехвърли парите на сигурни сметки.

Тя продала апартамента, прехвърлила парите, получени от сделката, както и изтеглени спестявания по сметки, продиктувани от измамниците.

След това мошениците убедили жената да тегли заем за 20 хиляди рубли и да заложи бижута на стойност 300 хиляди рубли, включително златни вериги, пръстени и обеци с диаманти и зъбни коронки.

„Върхът на цинизма на измамниците беше последното телефонно обаждане: мъжът, който измами пенсионерката с всичките ѝ пари, ценности и апартамент, ѝ каза, че е истинският измамник“, добавиха от прокуратурата.

Измамниците все още се издирват.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 12 гласа.

Свързани новини