Необходими продукти:
зелени ябълки - 3 броя; бяло грозде - 200 г; целина - 7 стръка селари стафиди от бяло грозде - 200 г; натрошени орехи - 200 г; майонеза - 200 г; сокът от 1 лимон; маруля - за гарниране.Начин на приготвяне:
Почистете ябълките и ги нарежете на малки кубчета. Полейте ги с прясно изцедения лимонов сок и добавете целината, нарязана на същата големина.
Прибавете стафидите, гроздето и натрошените орехи. Объркайте всичко с майонезата. Преди поднасяне разсипете салатата в леко влажни чашки или формички и ги обърнете в чиния, върху канапе от зелена салата, пише gotvach.bg.
Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 6 гласа.