Отидете към основна версия

3 867 10

Отворен или затворен да държим капака на тоалетната чиния?

  • капак-
  • капак на тоалетната чиния-
  • тоалетна чиния-
  • хигиена-
  • баня-
  • тоалетна

Експерти по хигиена разкриват какво се случва, ако оставяме капака на тоалетната чиния винаги отворен

Снимка: Shutterstock

Тоалетната чиния, като необходима водопроводна инсталация, често се превръща в препъникамък между партньорите. Тоалетната седалка е в грешна позиция, капки подозрителна течност са на грешна повърхност - като цяло оплакванията са много.

Тук ще разберем кой е правилният начин да държите тоалетната чиния и какво ще се случи, ако нарушите правилото, пише jenata.blitz.bg.

Необходимо ли е да затваряте капака на тоалетната при пускане на водата - мнението на бактериолозите

Според някои лекари капакът на тоалетната е там с причина – той може да ви предпази от неприятните миризми. Има обаче и втора функция – да ограничава разпространението на бактерии в цялото помещение.

Факт е, че когато тоалетната се мие, вредните микроорганизми, които са вътре, заедно с микроскопични капчици течност, се разпръскват из цялата тоалетна - не само в чинията, но и в самото помещение.

В резултат на пускането на водата се образува аерозолен слой с височина 2-3 метра. Това означава, че бактериите, смесвайки се с вода, въздух и прахови частици, се разпространяват в цялото помещение (ако имате обща баня и тоалетна). Те се настаняват върху кърпи, козметика и всички други неща, които държите в тоалетната.

Заради това е напълно наложително да затваряте капака на тоалетната чиния, когато пускате водата.

Защо трябва да затворите капака на тоалетната - суеверия

Според езотериците водата и парите са две енергии, които се привличат и обменят енергийни вълни помежду си. За да ви покрие тази "вълна" и да не се отдалечите от брега, е необходимо да създадете възможно най-голяма бариера между водата и парите. Тоест, ако имате „скривалище“ в апартамента си или куп банкноти, скрити някъде, тогава трябва да има много врати и препятствия между тези места и водата (баня, тоалетна, кухня).

Елементарен пример - парите са в джоба на яке, окачено в коридора, а в тоалетната има вода. Когато затворите вратата на тоалетната, създавате една бариера, а когато затворите капака, създавате две. Този лесен трик ще ви помогне да увеличите финансите на вашето семейство - използвайте го.

Освен това хората, които живеят според Фън Шуй, казват, че затварянето на капака на тоалетната е знак за пари. Източната философия казва, че под ръба и капака на тоалетната има енергия Ша. Той предотвратява разкриването на духовния потенциал и блокира паричния поток. Оставяйки капака отворен, вие позволявате на цялата тази негативност да влезе в дома ви, да разруши вашето семейство и материално благополучие.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 18 гласа.

Свързани новини