Отидете към основна версия

2 632 10

Рецепта на деня: Сьомга с чесново масло в хартия

  • сьомга-
  • масло-
  • чесън-
  • хартия-
  • какво да сготвя

Лесно, вкусно и здравословно ястие

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

1 малък картоф, нарязан на тънко; 3 супени лъжици несолено масло, разтопено; 1 скилидка чесън, смлян; 2 супени лъжици ситно нарязан пресен магданоз сол и черен пипер на вкус; 200 г филе от сьомга без кожа.

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 180°C. Сгънете пергаментовата хартия наполовина, след което я отворете. Върху едната половина на пергамента се нареждат резените картофи.

В малка купа смесете маслото, чесъна и магданоза. Поръсете половината от сместа с чесново масло върху картофите. Подправете със сол и черен пипер.

Сложете сьомгата върху картофите и намажете с останалото чесново масло. Подправете със сол и черен пипер.

Сгънете пергаментовата хартия върху сьомгата и прегънете хартията по краищата. Печете 30 минути или докато вътрешната температура на сьомгата достигне 63˚C, пише tasty.co.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.

Свързани новини