Отидете към основна версия

1 449 8

Започва клониране на домашни любимци. Ето колко струва (СНИМКИ)

  • домашни любимци-
  • клониране-
  • клонинг-
  • куче-
  • котка-
  • стопанин

Стопани на домашни любимци започнаха да клонират четириногите си в американския щат Тексас

Снимка: Shutterstock

В щата Тексас, САЩ все повече хора правят клонинги на своите домашни любимци. Стопаните ще продължат да имат копие на любимеца си, което да продължат да отглеждат, дори и след като оригиналът почине, пише Дарик, позовавайки се на Voice of America (VOA).

"Първият ми котарак се казваше Чай. Мога само да го опиша като моето любимо животно в целия свят. Никога в живота си не съм имала такава връзка с друго живо създание, както с това коте", споделя Кели Андерсън, треньор на животни. Връзката на Кели с нейната котката била толкова силна, че тя решила да я клонира.

"Борих се с депресия, когато беше до мен. Котката спасяваше живота ми повече пъти, отколкото мога да преброя. Така че ми беше много трудно, когато тя почина", добавя жената. В мъката си тя се обръща към ViaGen Pets & Equine, фирма от САЩ, която клонира домашни любимци - котки, кучета и коне.


"Когато получих обаждането, че наистина са я клонирали, мисля, че бях в шок. Но тя има доста различни белези и различна личност от покойния оригинал. Обичам я много и тя определено е като моя котарак, но връзката между нас не е същата. Но аз никога не съм очаквала или искала точно това", споделя Кели Андерсън.

"Обратната връзка, която получаваме, е че темпераментът и личността са доста подобни, но клонингите имат и своя уникален индивидуализъм", добавят от компанията. Клонирането не е евтино.

 

Кели е платила 25 000 долара преди шест години, а цената оттогава се е удвоила на 50 000 долара, разказват от Voice of America (VOA).

Преди време хотелската наследница Парис Хилтън сподели, че е клонирала кучето си, от което е получила две негови копия. Барбра Стрейзънд също е получила две клонирани кучета от своя обичан котон дьо Тулеар.

Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 7 гласа.

Свързани новини