Last news in Fakti

15 Февруари, 2024 13:58 1 408 8

Започва клониране на домашни любимци. Ето колко струва (СНИМКИ)

  • домашни любимци-
  • клониране-
  • клонинг-
  • куче-
  • котка-
  • стопанин

Стопани на домашни любимци започнаха да клонират четириногите си в американския щат Тексас

Започва клониране на домашни любимци. Ето колко струва (СНИМКИ) - 1
Снимка: Shutterstock

В щата Тексас, САЩ все повече хора правят клонинги на своите домашни любимци. Стопаните ще продължат да имат копие на любимеца си, което да продължат да отглеждат, дори и след като оригиналът почине, пише Дарик, позовавайки се на Voice of America (VOA).

"Първият ми котарак се казваше Чай. Мога само да го опиша като моето любимо животно в целия свят. Никога в живота си не съм имала такава връзка с друго живо създание, както с това коте", споделя Кели Андерсън, треньор на животни. Връзката на Кели с нейната котката била толкова силна, че тя решила да я клонира.

"Борих се с депресия, когато беше до мен. Котката спасяваше живота ми повече пъти, отколкото мога да преброя. Така че ми беше много трудно, когато тя почина", добавя жената. В мъката си тя се обръща към ViaGen Pets & Equine, фирма от САЩ, която клонира домашни любимци - котки, кучета и коне.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от ViaGen Pets & Equine (@viagenpetsandequine)

 

Процесът по клониране започва с посещение във ветеринарния кабинет, от където се изпраща биопсийна проба на домашния любимец, който ще бъде клониран.

"След като получим пробата, ние правим клетъчно култивиране. Използваме част от запазените клетки, за да създадем клонирани ембриони. След това те се трансплантират на сурогатни майки. И оттам нататък, това е нормален период на бременност", разказва Коди Ламб, която работи с опечалените стопани.

Процесът на клониране на котката на Кели отнел четири години. Но накрая тя получава Бел - клонингът на Чай.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от ViaGen Pets & Equine (@viagenpetsandequine)


"Когато получих обаждането, че наистина са я клонирали, мисля, че бях в шок. Но тя има доста различни белези и различна личност от покойния оригинал. Обичам я много и тя определено е като моя котарак, но връзката между нас не е същата. Но аз никога не съм очаквала или искала точно това", споделя Кели Андерсън.

"Обратната връзка, която получаваме, е че темпераментът и личността са доста подобни, но клонингите имат и своя уникален индивидуализъм", добавят от компанията. Клонирането не е евтино.

 

Кели е платила 25 000 долара преди шест години, а цената оттогава се е удвоила на 50 000 долара, разказват от Voice of America (VOA).

Преди време хотелската наследница Парис Хилтън сподели, че е клонирала кучето си, от което е получила две негови копия. Барбра Стрейзънд също е получила две клонирани кучета от своя обичан котон дьо Тулеар.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    7 3 Отговор
    На 28 януари Мъск постави началото на края на Човешката цивилизация.
  • 2 Отец Дионисий

    6 5 Отговор
    Господ ще ги накаже жестоко!

    Коментиран от #7

  • 3 честен ционист

    10 1 Отговор
    В БГ маалите е пълно с клонинзи.
  • 4 Прости хора

    16 0 Отговор
    Платила 50к долара и котката не била същата

    Коментиран от #6

  • 5 да де

    7 3 Отговор
    Ами да клонират и бай пън или вече е късно деменцията не прощава.

    Коментиран от #8

  • 6 Цако Даков

    14 1 Отговор

    До коментар #4 от "Прости хора":

    Ами такава са намерили покрай контейнерите. Малко къпане, парфюмиране и готов клонинг.
  • 7 боба гуси

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Отец Дионисий":

    клонке каинова на първия пед при кабzoн си
  • 8 ти си обувай памперса

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "да де":

    че ти тече калната вена