Отидете към основна версия

923 10

Принц Уилям ще строи жилища в помощ на бездомните

  • принц уилям-
  • помощ-
  • бездомни-
  • нуждаещи се-
  • къщи

Проектът ще осигури 24 висококачествени жилища за нуждаещите се

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Британският принц Уилям обяви плановете си да построи жилища на територията на херцогство Корнуол в помощ на бездомните в югозападната част на Англия, предаде ДПА, цитирана от БТА.

В сътрудничество с корнуолската благотворителна организация за борба с бездомността St Petrocs проектът ще осигури 24 жилища в Нанследан, Нюкей, с „цялостна подкрепа“, за да се създаде път към постоянен дом.

Разработването на „висококачествените жилища за временно настаняване“ ще започне през септември, а първите се очаква да бъдат завършени през есента на следващата година.

Недостигът на социални и частни имоти под наем се смята за основна причина за увеличаване на броя на бездомните в цялата страна, поради което сме горди да стартираме този проект заедно с плановете да се появят повече евтини и достъпни жилища в херцогството“, каза Бен Мърфи, управител на имота.

Въпреки това политическата група „Република“, която е против монархията, разкритикува проекта. Те посочват, че проектът ще донесе печалба на Уилям, който получава средства от държавния бюджет.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.

Свързани новини