Отидете към основна версия

2 942 22

Маестро Йордан Камджалов и Софи Маринова подготвят общ проект

  • йордан камджалов-
  • софи маринова-
  • спектакъл

В спектакъла Софи ще представя произведения на няколко езика

Световноизвестният диригент Йордан Камджалов и попфолк звездата Софи Маринова се събират в уникалния спектакъл “Мистерия и свобода".

На 30 май в зала 1 на НДК ще бъде световната премиера на музикалния спектакъл. Следва гостуване гостуване в Античния театър в Пловдив, като концертът там ще бъде на 21 юни. Третата дата от турнето е 30 юни в Летния театър на морската ни столица Варна. Идеята е турнето да отиде и в други градове, както и извън България. Билетите вече са пуснати в продажба.

Маестро Йордан Камджалов не пести суперлативите за уникалния талант на фолк звездата, като я поставя на най-високо ниво като вокален талант и човек. Огромна изненада е също, че в спектакъла Софи ще представя произведения на няколко езика.

“Най-смелият ми проект в живота! Нещо скандално прекрасно, което готвим повече от половин година…. Поканих Софи Маринова, която е чудо като глас и като характер, да създадем заедно “Мистерия и свобода и в него участват изумителни хора, които нямат граници в музицирането и Софи Маринова на върха на свободата на мистерията" – казва диригентът в студиото на “Денят започва".

“Ще бъдат изпълнявани три стила – класика, романси и фолклор. Софи Маринова ще пее на френски, на италиански, на немски, на македонски, на руски, на български, разбира се… Това е за хора със силна и здрава психика, ще се късат дипломи! Това е нов етап в музикалното взаимодействие. Много се радвам, че в България има творец като Софи Маринова. С всички колеги, с които говоря, те казват, че едва ли има по-музикален човек в България. Казват, че тя има един глас, за който самата тя не подозира нейните възможности и е един от най-добрите хора на планетата " – добави още той.

Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 20 гласа.

Свързани новини