Необходими продукти:
брашно - 400 г; сол - 1/2 ч.л.; захар - 2 с.л.; мая - 1 ч.л. суха; олио - 3 с.л.; яйца - 1 бр.; топло прясно мляко - 120 мл; топла вода - 120 мл.За пълнежа:
масло - 30 г; кафява захар - 2 - 3 с.л.; канела - 1 ч.л.; стафиди - 1 с.л.Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса. Пресейте заедно брашното, солта и захарта, добавете маята. Смесете яйцето, олиото, млякото и водата и прибавете към брашното. Замесете меко тесто и го ставете да престои на топло, за да удвои обема си, след което замесете отново. Разточете тестото и го нарежете на две части. Намажете ги с размекнатото масло. Смесете захарта и канелата и поръсете отгоре, завършете със стафидите. Завийте двете части на руло и ги нарежете. Намажете с още масло и оставете да престоят 30 минути. Запечете за 20 минути, пише gotvach.bg.
Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.