Необходими продукти:
5-6 броя готови тортила питки; 250 грама картофено пюре; 1 връзка зелен лук; 50-100 грама маслини за украса; 100 грама царевица от консерва; 2-3 домата, измити и подсушени; половин връзка пресен магданоз за украса; 200 грама цедено мляко; 100 грама майонеза; 2 скилидки чесън, пресовани; копър по желание; 150-200 грама колбас по избор; 100 грама настъргано сирене; 100 грама настърган кашкавал; домашна или купешка лютеница.Начин на приготвяне:
Изберете подходяща голяма чиния или поднос и сложете една питка. Комбинирайте цеденото мляко с майонезата, чесъна и копъра. Разбъркайте сместа до еднородност и с нея намажете основата. Гарнирайте с нарязани домати, колбас и нарязани маслини. Покрийте с втора питка. Гарнирайте я с лютеница и поръсете с кашкавал и сирене. Сложете трета, а нея подправете с картофено пюре или чеснова смес, украсете с домати, сирене, кашкавал или колбас. Четвъртата гарнирайте по ваш вкус и завършете подредбата с последната питка. Старателно измажете всички страни, поръсете с нарязан ситно зелен лук, сладка царевица и листенца магданоз. Нарежете половин домат и от него оформете розичка. Сложете я в средата на тортата и украсете с маслини. По желание декорирайте страните на чинията с пресни листенца магданоз, пише rozali.com.Поставете оценка:
Оценка 4 от 3 гласа.