Отидете към основна версия

2 214 10

Рецепта на деня: Шкембе по флорентински

  • шкембе-
  • флорентински-
  • италианска кухня-
  • какво да сготвя

Едно от от най-известните италиански ястия с карантия

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

500 г сварено шкембе; 200-300 г печурки; 200-300 г кашкавал; 1 в.ч. доматено пюре; 50-80 г краве масло; 1 ч.л. сол; 1 глава чесън; 1 ч.л. босилек; 1 ч.л. риган; зехтин за поръсване.

Начин на приготвяне:

Нарязваме на ситно шкембето и гъбите. Наситняваме чесъна.

Поливаме дъното на тава за печене със зехтин и редим пластове шкембе и гъби.

Поръсваме с подправките, поливаме с доматеното пюре. Покриваме повърхността с парченца краве масло.

Печем на 180 градуса докато изври течността от пюрето. Покриваме с настърган кашкавал и дозапичаме, пише zvezdev.com.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.

Свързани новини