15 Март, 2024 10:05 2 527 10

Рецепта на деня: Шкембе по флорентински

  • шкембе-
  • флорентински-
  • италианска кухня-
  • какво да сготвя

Едно от от най-известните италиански ястия с карантия

Рецепта на деня: Шкембе по флорентински - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • 500 г сварено шкембе;
  • 200-300 г печурки;
  • 200-300 г кашкавал;
  • 1 в.ч. доматено пюре;
  • 50-80 г краве масло;
  • 1 ч.л. сол;
  • 1 глава чесън;
  • 1 ч.л. босилек;
  • 1 ч.л. риган;
  • зехтин за поръсване.

Начин на приготвяне:

Нарязваме на ситно шкембето и гъбите. Наситняваме чесъна.

Поливаме дъното на тава за печене със зехтин и редим пластове шкембе и гъби.

Поръсваме с подправките, поливаме с доматеното пюре. Покриваме повърхността с парченца краве масло.

Печем на 180 градуса докато изври течността от пюрето. Покриваме с настърган кашкавал и дозапичаме, пише zvezdev.com.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Aлфа Bълкът

    3 3 Отговор
    Буаааааа🤮. Мяза на манджа с глисти.

    Коментиран от #4

  • 2 Стражко

    3 1 Отговор
    Много странни италиански рецепти има. Слагат по хиляда съставки. Предпочитам нашите варианти - чорба и гювече.
  • 3 Пич

    8 1 Отговор
    Няма начин жабарите да не окепазят хубавото шкембе !!! На тях всички рецепти са им еднакви ! Това прилича на спагети , но вместо спагети - шкембе !!! И навсякъде този босилек - като на погребение !
  • 4 Механик

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Aлфа Bълкът":

    И на мен ми мина апетита от тая снимка.
    Аз знам, че се взима кило и половина шкембе. Вари се във вода колкото да го покрие. После шкембето се нарязва. Част от него (на око) се връща в бульона, подправя се със сол, оцет, чесън и чер пипер. После който иска му прави и застройка.
    Останалото шкембе се подправя отново с чесън, сол, оцет и чер пипер.
    Едно се яде на "шкембе чорба", другото на "расол" за мезе.
    Пие се ракия и/или бира.
    Наздраве на флорентинците, ама да си ядат те шкембето с кашакавал! или както си казл ти "манджата с глисти"

    Коментиран от #5, #8

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.