Необходими продукти:
- 500 г сварено шкембе;
- 200-300 г печурки;
- 200-300 г кашкавал;
- 1 в.ч. доматено пюре;
- 50-80 г краве масло;
- 1 ч.л. сол;
- 1 глава чесън;
- 1 ч.л. босилек;
- 1 ч.л. риган;
- зехтин за поръсване.
Начин на приготвяне:
Нарязваме на ситно шкембето и гъбите. Наситняваме чесъна.
Поливаме дъното на тава за печене със зехтин и редим пластове шкембе и гъби.
Поръсваме с подправките, поливаме с доматеното пюре. Покриваме повърхността с парченца краве масло.
Печем на 180 градуса докато изври течността от пюрето. Покриваме с настърган кашкавал и дозапичаме, пише zvezdev.com.
Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Aлфа Bълкът
Коментиран от #4
10:13 15.03.2024
2 Стражко
10:39 15.03.2024
3 Пич
10:48 15.03.2024
4 Механик
До коментар #1 от "Aлфа Bълкът":
И на мен ми мина апетита от тая снимка.Аз знам, че се взима кило и половина шкембе. Вари се във вода колкото да го покрие. После шкембето се нарязва. Част от него (на око) се връща в бульона, подправя се със сол, оцет, чесън и чер пипер. После който иска му прави и застройка.
Останалото шкембе се подправя отново с чесън, сол, оцет и чер пипер.
Едно се яде на "шкембе чорба", другото на "расол" за мезе.
Пие се ракия и/или бира.
Наздраве на флорентинците, ама да си ядат те шкембето с кашакавал! или както си казл ти "манджата с глисти"
Коментиран от #5, #8
11:05 15.03.2024
5 Този коментар е премахнат от модератор.
6 Този коментар е премахнат от модератор.
7 Този коментар е премахнат от модератор.
8 Този коментар е премахнат от модератор.
9 Този коментар е премахнат от модератор.
10 Този коментар е премахнат от модератор.