Необходими продукти:
500 г орзо (критарики); 100 мл олио; 1 глава кромид лук; 1 скилидка чесън; 4 домата или 425 г консервирани домати; 1 л пилешки или зеленчуков бульон; сол; черен пипер; сух риган; настъргано сирене Гауда или кашкавал.Начин на приготвяне:
Запържете в сгорещена мазнина нарязания лук и пресования чесън. Когато омекнат прибавете доматите и бульона. Овкусете кипналия сос със сол, черен пипер и риган. Загрейте фурната до 180 градуса.
Изсипете орзото в йенска тава и залейте с доматения сос. Ястието се пече малко повече от половин час, като последните 10 минути се наръсва със сирене или кашкавал, пише ezine.bg.
Поставете оценка:
Оценка 4 от 7 гласа.