Отидете към основна версия

6 904 7

Рецепта на деня: Критараки - паста по гръцки

  • орзо-
  • паста-
  • критараки-
  • гръцка кухня-
  • какво да сготвя

Емблематично за гръцката кухня ястие

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

500 г орзо (критарики); 100 мл олио; 1 глава кромид лук; 1 скилидка чесън; 4 домата или 425 г консервирани домати; 1 л пилешки или зеленчуков бульон; сол; черен пипер; сух риган; настъргано сирене Гауда или кашкавал.

Начин на приготвяне:

Запържете в сгорещена мазнина нарязания лук и пресования чесън. Когато омекнат прибавете доматите и бульона. Овкусете кипналия сос със сол, черен пипер и риган. Загрейте фурната до 180 градуса.

Изсипете орзото в йенска тава и залейте с доматения сос. Ястието се пече малко повече от половин час, като последните 10 минути се наръсва със сирене или кашкавал, пише ezine.bg.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 7 гласа.

Свързани новини