Отидете към основна версия

2 030 2

Рецепта на деня: Балсуджук

  • балсуджук-
  • десерт-
  • какво да сготвя

Мъстеница е другото име на този десерт

Снимкa: Иван Кацаров

Необходими продукти:

500 г орехови ядки 200 г натурално нишесте 200 г захар 1 л гроздов сок (шира)

Начин на приготвяне:

Ореховите ядки се нанизват на конец една с друга. Гроздовия сок са слага да заври, след това прибавяме захарта, нишестето и се разбърква с малко студена вода и се пуска на тънка струйка към сока. Бърка се да стане като крем.

Ядките се пускат при крема вадят се и се оставят малко да изсъхнат, след това пак се пускат в крема, и така докато стане размер като на суджук. Оставя се цяла нощ да съхне на другия ден се поръсва с пудра захар. После се нарязва, пише receptite.com.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Свързани новини