Необходими продукти:
- 500 г орехови ядки
- 200 г натурално нишесте
- 200 г захар
- 1 л гроздов сок (шира)
Начин на приготвяне:
Ореховите ядки се нанизват на конец една с друга. Гроздовия сок са слага да заври, след това прибавяме захарта, нишестето и се разбърква с малко студена вода и се пуска на тънка струйка към сока. Бърка се да стане като крем.
Ядките се пускат при крема вадят се и се оставят малко да изсъхнат, след това пак се пускат в крема, и така докато стане размер като на суджук. Оставя се цяла нощ да съхне на другия ден се поръсва с пудра захар. После се нарязва, пише receptite.com.
Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Хаха
15:16 22.03.2024
2 мхаам
15:39 22.03.2024