Необходими продукти:
1 кг коприва; 1 връзка пресен лук; 300 г ориз; 1 с.л. сол; 1 с.л. червен пипер; олио; къри; черен пипер; кимион. За заливката: 4 яйца; 350 мл. прясно мляко.Начин на приготвяне:
Копривата се почиства и попарва за 2 минути във вряща вода. Оставя се да се отцеди.
Нарязаният на ситно лук се задушава в загрято олио. Добавя се оризът и след като се запържи, се слага копривата. Подправя се със сол и червен пипер.
Ястието се прехвърля в тава и се наливат 900 мл вода. Подправя се с черен пипер, кимион и къри и се пече в загрята фурна до готовност.
Когато течността е почти извряла, мусаката се залива със смес от яйцата и прясното мляко. Запича се за още няколко минути, докато се зачерви, пише 1001recepti.