Отидете към основна версия

4 993 6

Рецепта на деня: Мусака с коприва и ориз

  • мусака-
  • коприва-
  • ориз-
  • заливка-
  • какво да сготвя

Вкусно пролетно ястие

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

1 кг коприва; 1 връзка пресен лук; 300 г ориз; 1 с.л. сол; 1 с.л. червен пипер; олио; къри; черен пипер; кимион. За заливката: 4 яйца; 350 мл. прясно мляко.

Начин на приготвяне:

Копривата се почиства и попарва за 2 минути във вряща вода. Оставя се да се отцеди.

Нарязаният на ситно лук се задушава в загрято олио. Добавя се оризът и след като се запържи, се слага копривата. Подправя се със сол и червен пипер.

Ястието се прехвърля в тава и се наливат 900 мл вода. Подправя се с черен пипер, кимион и къри и се пече в загрята фурна до готовност.

Когато течността е почти извряла, мусаката се залива със смес от яйцата и прясното мляко. Запича се за още няколко минути, докато се зачерви, пише 1001recepti.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 12 гласа.

Свързани новини