Необходими продукти:
- 1 кг коприва;
- 1 връзка пресен лук;
- 300 г ориз;
- 1 с.л. сол;
- 1 с.л. червен пипер;
- олио;
- къри;
- черен пипер;
- кимион.
За заливката:
- 4 яйца;
- 350 мл. прясно мляко.
Начин на приготвяне:
Копривата се почиства и попарва за 2 минути във вряща вода. Оставя се да се отцеди.
Нарязаният на ситно лук се задушава в загрято олио. Добавя се оризът и след като се запържи, се слага копривата. Подправя се със сол и червен пипер.
Ястието се прехвърля в тава и се наливат 900 мл вода. Подправя се с черен пипер, кимион и къри и се пече в загрята фурна до готовност.
Когато течността е почти извряла, мусаката се залива със смес от яйцата и прясното мляко. Запича се за още няколко минути, докато се зачерви, пише 1001recepti.
Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 12 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 "Мусаката" е една!
Коментиран от #2, #3
10:15 08.04.2024
2 Напълно
До коментар #1 от ""Мусаката" е една!":
се съгласявам с Вас. И една молба към редакцията: Моля, назначете друг, по-кадърен автор на тази рубрика, защото рецептите, които ни представя лицето, стават все по-неадекватни. Благодаря.13:23 08.04.2024
3 Констатираща
До коментар #1 от ""Мусаката" е една!":
Мусака се прави от различни продукти - картофи, тиквички, коприва, спанак, патладжан. Може да е постна, а може и с месо.Коментиран от #4
12:36 11.04.2024
4 Констатиращ
До коментар #3 от "Констатираща":
Дааам! Значи каквото и да направиш според тебЕ е "мусака"???................Коментиран от #5
15:17 12.04.2024
5 Констатираща
До коментар #4 от "Констатиращ":
Поне в готварските книги има такива рецепти за постна и месна мусака от различни продукти. Явно ястия на фурна със заливка, се наричат мусака.17:24 13.04.2024
6 Този коментар е премахнат от модератор.