Отидете към основна версия

1 641 22

Фараона се радва на глобата за "Моя страна, моя България", направила го известен

  • фараона-
  • моя страна моя българия-
  • моя страна-
  • реклама-
  • глоба-
  • емил димитров

Кристофър Галовски трябва да плати 5000 лв на сина на Емил Димитров за неправомерно използване на текста на вечната българска песен

Окръжният съд в Плевен излезе с решение да спре кавър версията на "Моя страна, моя България" и глоби автора ѝ с 5000 лв.

28-годишният Кристофър Галовски, прочул се с прякора си Фараона, от град Кнежа направи своя версия на песента на Емил Димитров с чалга ритми и променен текст, а синът на естрадната легенда заведе дело за неправомерното използване на фрагменти от песента и неспазване на авторското право. Въпреки, че изгуби делото фолк певецът в крайна сметка е доволен от развоя на събитията.

Магистратите постановиха, че "Моя страна, моя... Германия" вече не може да се излъчва и изпълнява и трябва да бъде свалена от всички платформи, където все още я има.

Пред NOVA Кристофър Галовски сподели, че историята с песента му му е подействала положително, въпреки че ще трябва да си плати. "Всъщност, за 5000 лв., тази реклама, която ми направиха - мисля, че си струва. Даже, бих дал още толкова, за да ме поснимат още два-три месеца", казва музикантът без да съжалява за скандала, който сътвори.

Фараона твърди, че е имало опит да се разберат със сина на Емил Димитров извънсъдебно. "Имах обаждания от тях, но сумата, която искаха, беше много по-голяма от тази, която съдът определи да заплатя", казва той.

Самоукият музикант от Кнежа все пак си е взел урок и вече няма да прави кавъри, а работи над авторска песен. Първо обаче ще си плати дължимото на Емил Димитров-син.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 11 гласа.

Свързани новини