Отидете към основна версия

2 601 15

Диетолог алармира, че трябва да внимаваме с яденето на яйца

  • яйца-
  • здравословно хранене-
  • храна-
  • алерген-
  • белтъчини-
  • протеини

Лекар припомни, че яйцата могат да бъдат силен алерген и не съдържат достатъчно белтъчини, за да заместят месото

Снимка: Shutterstock

Диетологът д-р Наталия Зубарева сподели в социалните мрежи защо ежедневната консумация на яйца, за да си набавите достатъчно протеин, е неефективна. Едно средно на размер пилешко яйце всъщност съдържа около 4-6 грама протеин.

„За да получите правилната и необходима норма, трябва да ядете по 15 яйца на ден. По-разумно и логично решение би било да включите в диетата си месо с високо съдържание на протеини - например пилешко или пуешко. Не забравяйте и за зеленчуците. Това ще осигури на тялото всички необходими елементи“, казва тя.

Специалистът подчерта, че яйчният белтък е силен алерген.

„Нежелана реакция може да възникне конкретно заради белтъка, а не жълтъка. Важно е да внимавате при консумацията и да следите състоянието си“, уточни тя.

„Включете разнообразни храни в диетата си, за да сте сигурни, че отговаряте на дневните си нужди от хранителни вещества“, посъветва д-р Наталия Зубарева.

Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 15 гласа.

Свързани новини