Диетологът д-р Наталия Зубарева сподели в социалните мрежи защо ежедневната консумация на яйца, за да си набавите достатъчно протеин, е неефективна. Едно средно на размер пилешко яйце всъщност съдържа около 4-6 грама протеин.
„За да получите правилната и необходима норма, трябва да ядете по 15 яйца на ден. По-разумно и логично решение би било да включите в диетата си месо с високо съдържание на протеини - например пилешко или пуешко. Не забравяйте и за зеленчуците. Това ще осигури на тялото всички необходими елементи“, казва тя.
Специалистът подчерта, че яйчният белтък е силен алерген.
„Нежелана реакция може да възникне конкретно заради белтъка, а не жълтъка. Важно е да внимавате при консумацията и да следите състоянието си“, уточни тя.
„Включете разнообразни храни в диетата си, за да сте сигурни, че отговаряте на дневните си нужди от хранителни вещества“, посъветва д-р Наталия Зубарева.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 вдовец
20:24 20.04.2024
2 В болницата
Коментиран от #4
20:28 20.04.2024
3 Mи как няма да алармира?
20:30 20.04.2024
4 санитар
До коментар #2 от "В болницата":
То има диети и диети.20:31 20.04.2024
5 БСТ
22:27 20.04.2024
6 Хахо
22:45 20.04.2024
7 Минувач
Така че, ако не сте алергични, жулете яко яйчни белтъци, като не ги пресготвяйте, за да са по-ефективни.
И помнете дръжте тялото си в почти непрекъснат амино приток, като за суроватъчният протеин усвояването грубо го приемете за 30 минути (не ми се обяснява за изолати, концентрати, казеини и т.н.), яйчните белтъци ги смятайте с усвояемост до 1 час, месото близо 4 часа (зависи от вида и начина на готвене). Това е най-общо казано, няма как да вляза в детайли тук.
22:54 20.04.2024
8 Хемендегс
23:22 20.04.2024
9 Този коментар е премахнат от модератор.
10 Маро,
01:30 21.04.2024
11 Този коментар е премахнат от модератор.
12 Този коментар е премахнат от модератор.
13 Този коментар е премахнат от модератор.
14 Този коментар е премахнат от модератор.
15 Този коментар е премахнат от модератор.