Отидете към основна версия

1 529 21

Рецепта на деня: Желирани плодове

  • желирани-
  • плодове-
  • компот-
  • ягоди-
  • праскови-
  • желатин-
  • какво да сготвя-
  • десерт

Свеж и много ефектен десерт

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

пресни ягоди - 300 г;

300 г от компот от праскови;

250 мл сок от ягодов компот;

250 мл сок от прасковен компот;

желатин - 5 г;

олио - 1 с.л.

Начин на приготвяне:

Почистете ягодите и ги нарежете. В друга купа нарежете на тънко прасковите. Разделете желатина на две и едната част сложете в купичка и го покрийте с вода.

Изчакайте да набъбне, затоплете сока от ягодовия компот и към него прибавете набъбналия желатин.

Бъркайте до пълното му разтваряне. Намазнете малка форма по дъното и стените. Наредете един ред от ягодите и с лъжица сипете два пръста от желатина.

Приберете в хладилник и изчакайте да стегне, но не прекалено. Ягодите не трябва да потъват.

Извадете и наредете още един ред ягоди и отново внимателно сложете два пръста от желатина.

Отново сложете в хладилник и повтаряйте процедурата до изчерпване на ягодите. По същия начин процедирайте и с прасковите.

Когато сте приключили, оставете желето в хладилника за една нощ.

Минете с мокро ножче по стените и го обърнете върху чиния, пише gotvach.bg.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.

Свързани новини