Отидете към основна версия

3 234 13

Обявиха принц Хари и Меган Маркъл за мошеници

  • archewell-
  • благотворителност-
  • благотворителна дейност-
  • фондация-
  • принц хари-
  • меган маркъл-
  • измамници

Хванаха организацията на херцозите Archewell в нередовна дейност

Снимка: БГНЕС/ EPA

Принц Хари и Меган Маркъл бързо бяха заклеймени за мошеници, след като благотворителната им фондация Archewell се оказа нередовна. На организацията бе наредено незабавно да спре набирането на пари.

Организацията на херцозите на Съсекс Archewell не е предоставила отчети и не е платила определени сметки. Британското издание The Telegraph съобщи, че фондацията е получила известие за просрочие и забрана да набира или харчи пари, докато не си плати таксите. Твърди се, че благотворителната организация не е подала навреме своята данъчна декларация за 2022 г. или свързаните с нея разходи, предаде „Телеграф”.

Въпреки това The Telegraph съобщава, че документите са били подадени и чекът е изпратен, но той така и не е пристигнал. Екипът на Съсекс очевидно не е знаел, че чекът е изгубен, докато не получил известието от 3 май. Известието до фондация Archewell гласи: „Описаната по-горе организация е посочена като просрочена в Регистъра на благотворителните организации и организациите за набиране на средства поради това, че не е представила необходимите годишни отчети и/или такси за подновяване. Организация, която е посочена като „престъпник“, не е в добро състояние и ѝ е забранено да извършва действия, за които се изисква регистрация, включително набиране или изплащане на благотворителни средства“.

Известието от Министерството на правосъдието на Калифорния гласи още: „Организацията също може да бъде обект на санкции и нейната регистрация може да бъде спряна или отменена от Регистъра“.

Новината идва след като Archewell сключи договор за партньорство с Giants of Africa, което има за цел да даде възможност на младите хора в Африка да спортуват.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 19 гласа.

Свързани новини