Отидете към основна версия

2 393 6

Храните, които не бива да печем в алуминиево фолио

  • алуминиево фолио-
  • фолио-
  • готвене-
  • печене-
  • храна-
  • приготвяне на храна

Експерти препоръчват да избягвате приготвянето на тези храни с фолио

Снимка: Shutterstock

Алуминиевото фолио е сред задължителните елементи в кухнята на всяка добра домакиня. Въпреки че се ползва доста често и с него определени ястия стават по-крехки и сочни, използването му понякога се отразява на вкуса, текстурата и цвета на някои ястия и то в не особено добър аспект. Експерти изброиха пет храни, които не трябва да се приготвят с фолио.

Картофи

Опаковането преди печене може да причини проблеми. Зеленчукът съдържа много влага, която под въздействието на топлина кондензира върху вътрешната повърхност на фолиото. Крайният резултат е подгизнало и кашкаво ястие, пише Рамблер.

Домати

Доматеният сок, който е леко кисел, може да разтвори алуминия. Това води до електролитна реакция и разрушаване на фолиото.

Цитруси

Киселите плодове могат да реагират с алуминия, което може да придаде на храните метален вкус.

Люто

Черният пипер, чилито и кимионът реагират с фолиото и "внасят" вкуса на алуминий в храната.

Зеле

При печене с фолио зелето се обезцветява и става неапетитно. Вместо леко сладък пресен зеленчук получавате твърда каша с вкус на метал.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.

Свързани новини