Отидете към основна версия

1 638 0

"LEGO: Филмът" чупи рекорди

  • филм-
  • бокс офис класации-
  • lego: филмът

Невероятен интерес към новата анимация на авторите на Облачно с кюфтета

Още в първият си уикенд "LEGO: Филмът" разби бокс офис класациите в цял свят като издуха лентата на Джордж Клуни „Пазители на Наследството" (The Monuments Men). В САЩ лентата за един свят, съставен от пластмасови детски блокчета, е спечелила сумата от 69 млн. долара, съобщава Би Би Си.

Първата по рода си пълнометражна LEGO 3D анимация разказва за живота на Емет – обикновен и прилежен средностатистически LEGO работник, който погрешно е идентифициран като уникална личност, от която зависи спасяването на света. Той е въвлечен в епично приключение от тайно общество на странни непознати, обединени от една цел - да спрат зъл тиранин.

Филмът на Клуни, създаден по действителен случай  отразява най-големия лов на съкровища в историята по време на Втората световна война, събра едва 22,7 милиона долара печалби в САЩ и Канада. Главните роли в лентата са поверени на Джордж Клуни, Мат Деймън, Бил Мъри и Кейт Бланшет.

Очаква се анимационната история за Емет да има същия успех и в Европа след като премиерата му бе завъртяна в киносалоните в петък.

Очаква ви незабравимо и изпълнено с много забавни моменти пътешествие, за което Емет се оказва абсолютно и безнадеждно неподготвен.

Режисьори на продукцията са Фил Лорд и Кристофър Милър, познати от друг касоразбивач - "Облачно с кюфтета". Те дори мислят и за продължение на историята за LEGO света.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини