Отидете към основна версия

3 492 14

5-те места в България с най-силна енергия

  • рупите-
  • сила-
  • енергия-
  • бегликташ-
  • белинташ-
  • перперикон

Рупите са едно от местата, които и според Ванга крият удивителна сила

Снимка: Shutterstock

България с богатото си културно наследство и разнообразна природа е дом на мистични и тайнствени места – от древни светилища до природни феномени. Има земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират. Посещавайки такова място, човек чувства лекота и изцеление, пише Ретро.

1. Едно от тези места е Перперикон. Светилище, разположено в Източните Родопи, извисяващо се на скален връх на 470 м височина. Напът към скалния град посетителите навлизат в мистичен свят, докосвайки се до древни цивилизации, оставили следите си по хълмистите склонове.

2. Друг източник на могъща енергия са Рупите. Баба Ванга неслучайно е избрала това място, на което да приема хилядите си посетители. Пророчицата е твърдяла, че Рупите излъчват могъща сила, способни са да изцеляват тялото и духа на хората.

3. Място, пълно с необикновени и невероятни легенди, е Белинташ. Тези земи край Родопите крият грижливо пазена тайна – „Скалата на познанието“. Това е местност, в която се преплитат тайнствени природни енергии и явления. Там магнетичните сили побъркват стрелките на компасите. През зимата само там снегът се топи мигновено, сякаш земята под него пари. Всеки, посетил това тайнствено място, споделя странни преживявания и усещания по време на престоя си.

4. Недалеч от Приморско, в прохладните гори на Странджа, се крие едно завещано от траките светилище – Бегликташ. Огромните скални късове, оформени от незнайни майстори, изграждат гигантска композиция в непристъпна местност. Археолозите са сигурни, че това не е природен феномен. Тук текат като реки енергийни потоци и мощни космически сили. Хората казват, че е достатъчно човек да отиде там и да си пожелае нещо, което много иска, и то ще се сбъдне.

4. Още едно тракийско светилище и поредната неразгадана тайна по българските земи е Кован Кая или в превод „Скалата-кошер“. Мистерията тук се върти около това, че през годините са правени различни геофизични анализи, които показват, че около родопските скални светилища на траките има множество силни енергийни полета. И днес хора, които са по-чувствителни към енергията от Космоса, твърдят, че са откривали духовното си равновесие там.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 25 гласа.

Свързани новини