Last news in Fakti

20 Май, 2024 15:29 3 487 14

5-те места в България с най-силна енергия

  • рупите-
  • сила-
  • енергия-
  • бегликташ-
  • белинташ-
  • перперикон

Рупите са едно от местата, които и според Ванга крият удивителна сила

5-те места в България с най-силна енергия - 1
Снимка: Shutterstock

България с богатото си културно наследство и разнообразна природа е дом на мистични и тайнствени места – от древни светилища до природни феномени. Има земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират. Посещавайки такова място, човек чувства лекота и изцеление, пише Ретро.

1. Едно от тези места е Перперикон. Светилище, разположено в Източните Родопи, извисяващо се на скален връх на 470 м височина. Напът към скалния град посетителите навлизат в мистичен свят, докосвайки се до древни цивилизации, оставили следите си по хълмистите склонове.

2. Друг източник на могъща енергия са Рупите. Баба Ванга неслучайно е избрала това място, на което да приема хилядите си посетители. Пророчицата е твърдяла, че Рупите излъчват могъща сила, способни са да изцеляват тялото и духа на хората.

3. Място, пълно с необикновени и невероятни легенди, е Белинташ. Тези земи край Родопите крият грижливо пазена тайна – „Скалата на познанието“. Това е местност, в която се преплитат тайнствени природни енергии и явления. Там магнетичните сили побъркват стрелките на компасите. През зимата само там снегът се топи мигновено, сякаш земята под него пари. Всеки, посетил това тайнствено място, споделя странни преживявания и усещания по време на престоя си.

4. Недалеч от Приморско, в прохладните гори на Странджа, се крие едно завещано от траките светилище – Бегликташ. Огромните скални късове, оформени от незнайни майстори, изграждат гигантска композиция в непристъпна местност. Археолозите са сигурни, че това не е природен феномен. Тук текат като реки енергийни потоци и мощни космически сили. Хората казват, че е достатъчно човек да отиде там и да си пожелае нещо, което много иска, и то ще се сбъдне.

4. Още едно тракийско светилище и поредната неразгадана тайна по българските земи е Кован Кая или в превод „Скалата-кошер“. Мистерията тук се върти около това, че през годините са правени различни геофизични анализи, които показват, че около родопските скални светилища на траките има множество силни енергийни полета. И днес хора, които са по-чувствителни към енергията от Космоса, твърдят, че са откривали духовното си равновесие там.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 летец пилот

    25 6 Отговор
    България е малка страна,като площ,но е много красива!

    Коментиран от #9

  • 2 Как да ти вярвам?

    15 5 Отговор
    АЕЦ-ът го няма. Мариците ги няма. Даже ТЕЦ-ът на Ахмед Доган го няма.
  • 3 Трансформатор

    12 1 Отговор
    И ТЕЦ Бобов дол също.
  • 4 Сила

    21 5 Отговор
    Най силна енергия има Зайчарника в Банкя..... След посещение там, нормален и що годе интелигентен човек се завръща като пълен простак и обигран крадец.....!!!
  • 5 Чувам че ще те гонят!

    8 8 Отговор
    Марче няма ли пари вече от статийки за Украйна? Огладня горката списвачка!
  • 6 Силна енергия имат

    9 6 Отговор
    Всички черкви, манастири, параклиси....Всичко , което е от твореца ще разруши Злия....., Който ще духа супата в жупела ....И, не знам още кой е толкова глупав, че да не разбере , че действията на Библията се случват....Молете се за милост, ако не е късно, защото стадото Му е преброени вече....,🌟
  • 7 И село Гумощник

    7 0 Отговор
    в полите на Стара планина.
  • 8 Булдог

    4 12 Отговор
    Глупости. Енергии, бабини трънкини!
  • 9 Булдог

    6 10 Отговор

    До коментар #1 от "летец пилот":

    Оглозгана територия. Красива е в някоя паралелна вселена. Всичко, което виждаш тук, можеш да го видиш във всяка друга съседна или европейска държава. Всяка, без изключение!
  • 10 Идън

    6 2 Отговор
    Царичина. фЕНОМЕНАЛНО !

    Коментиран от #11

  • 11 Има

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "Идън":

    Нещо повече там ! Ако мислите , че сте виждала дупката , знайте че не е там , където е обозначена !

    Коментиран от #12

  • 12 Идън

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "Има":

    Виждала съм това- което запълниха с бетон. Има някаква странна енергия- не мога да я опиша- не знам и причината. Жалко е . че не се използва- защото е положителна- а селото пустее.

    Коментиран от #13

  • 13 Напълно

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "Идън":

    Съм съгласен за долавянето на енергията ! А и не вярвам , а знам , че лъжат ! В самата дупка не съм влизал , но видях нейното затваряне. Няма запълване с бетон , запечатаха я с огромна бетонна плоча , която има вградени куки , и може отново да бъде вдигната от огромен кран. След това я зариха за да не се вижда , а камъка с обозначението сложиха на друго място. Ако ви заприлича на историята за Вълчан войвода , няма да сте далеч от истината. Затова мисля , че лъжат и за всичко останало. Предполагам , че са намерили нещо , и това нещо не ги е уплашило , а направо им е изкарало акъла !

    Коментиран от #14

  • 14 Идън

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Напълно":

    Не знам дали са го намерили или спряха да ровят поради видяното до този момент и неговото въздействие- което е само предупреждение да спрат да ровят.