Необходими продукти:
3 тиквички; 4 картофа; 100 г ориз; 1 глава лук; 2 яйца; 200 г брашно; 200 г галета; 200 мл. олио; 1 ч.л. черен пипер; сол; 1/2 връзка копър.Начин на приготвяне:
Първа стъпка от рецептата е да измиете добре тиквичките, нарязват се на ситни кубчета и сваряват в подсолена вода. След като са готови се отстраняват от течността с решетъчна лъжица и се оставят настрани.
Картофите се обелват и нарязват на ситни кубчета. Сваряват се в подсолена вода. След като са готови, също се оставят настрани за момент, пише actualno.com.
Оризът се сварява във вода, като пропорцията е 3:1 в полза на водата. Щом набъбне и поеме течността, се смесва в купа с тиквичките и картофите. Към сместа се добавят задушеният в малко мазнина ситно нарязан лук, половината от суровите яйца, а също и подправките. Разбърквате добре.
От готовата смес оформете кюфтенца с еднаква големина. Потапят се в останалото количество разбити сурови яйца. След това се овалват в смес от брашно и галета и се пържат от двете страни до готовност, пише marica.bg.