Необходими продукти:
свинско месо - 500 г; праз - 2 - 3 стръка; моркови - 1 бр. олио - 3 с.л.; сол; черен пипер; кимион; червен пипер - 1 ч.л.; зеленчуков бульон - 1 ч.ч.; яйца - 4 бр..Начин на приготвяне:
Праз лукът се почиства от най-външните листа и нарязва на ситно.
Свинското месо се нарязва на ситни парчета. Морковът се обелва и нарязва ни ситни кубчета.
В тиган с олиото се запържва свинското месо до омекване и получаването на златист цвят на месото. Месото се изважда и се разпределя в гювечетата.
В същата мазнина се задушават под капак наситненият праз и морковът. След като се задушат се поръсва с червен пипер и се разпределя в гювечетата.
Горещият зеленчуков бульон се налива в гювечетата. Посоляват се с малко сол, черен пипер и кимион на вкус, и се разбърква всичко. Слагат се в студена фурна и се включват на 180 градуса.
След 15-20 минути гювечетата се отхлупват и във всяко се прави гнездо и се чуква от ниско във всяко гнездо по едно яйце.
Гювечетата със свинско се връщат във фурната до забулването на яйцата, пише gotvach.bg.