Необходими продукти:
4 яйца; 250 г орехи; 300 г захар; 1 1/2 ч.ч. брашно; масло; 1 ч.л. канела; бакпулвер; 1/2 ч.ч. олио; 1 к.ч. кафе.Начин на приготвяне:
Разбиваме маслото с 200 г захар и прибавяме жълтъците един по един. Разбъркваме сместа, докато побелее. Слагаме в нея смляните орехи, брашното, бакпулвера и канелата.
Разбиваме белтъците със 100 г захар. Сипваме получената смес при жълтъците и разбъркваме. Намазваме форма за кекс с олиото и я поръсваме с брашното. Сипваме в нея сместа и печем в предварително загрята на 170С фурна.
Оставяме тенджера с 300 мл вода и малко захар да ври 5 мин на среден огън. Прибавяме кафето и сваляме от котлона. Оставяме сиропа да изстине и заливаме с него готовия кекс, пише flagman.bg.