Отидете към основна версия

2 497 20

Гръцкият милиардер Алки Дейвид осъден да плати 900 млн. долара на служителка за изнасилване

  • алки дейвид-
  • гръцки милиардер-
  • изнасилване-
  • колосална сума-
  • осъден

Това не първото обвинение за сексуален тормоз срещу Дейвид

Снимка: Instagram

Наследникът на бутилиращата компания на Coca-Cola беше осъден още веднъж в понеделник да изплати обезщетение за милиони на бивша служителка, която го обвини в сексуално насилие.

"Журито в Лос Анджелис единодушно постанови, че гръцкият милиардер Алки Дейвид ще трябва да плати на жената, идентифицирана като Джейн Доу в нейния иск, колосалните 900 милиона долара за предполагаем тормоз и изнасилване в продължение на три години", каза нейният адвокат.

„Толкова са отвратителни фактите по този случай. Той изнасили клиентката ми по време на съдебен процес по друго дело,” каза адвокат Гари Дордик пред Los Angeles Times.

След като тя приела работата, Дейвид я поканил в хотелската си стая, където и дал някакво вещество, което я накарало да се почувства опиянена и дезориентирана.

Милиардерът е обвинен, че се е възползвал от неадекватната жена, като е мастурбирал пред нея и я е принуждавал да го докосва сексуално.

Злоупотребата ескалира през следващата година, когато се твърди, че Дейвид я е изнасилил в малка стая по време на бизнес среща в присъствието на своя доберман, съобщава LA Times.

Дейвид е бил подсъдим по няколко обвинения за сексуален тормоз срещу свои бивши служителки, като общият размер на компенсациите, които трябвало в края на 2019 г. е 74 млн. долара.

Други служители твърдят, че Дейвид се е опитал да им се наложи или ги е уволнил, защото са отказали да правят секс с него.

Тази монументална присъда бележи значителен триумф за справедливостта и създава прецедент в борбата срещу сексуалното насилие на работното място,” каза адвоката в изявление.

Източник: nypost.com

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 19 гласа.

Свързани новини