Отидете към основна версия

4 212 26

Най-богатото британско семейство влиза в затвора за експлоатация на работници ВИДЕО

  • затвор-
  • експлоатация-
  • великобритания-
  • работници-
  • пракаш хиндуджа

78-годишният Пракаш Хиндуджа и неговата съпруга, син и снаха са осъдени на между четири и четири години и половина затвор всеки

Четирима членове на най-богатото британско семейство бяха осъдени на лишаване от свобода за експлоатация на техните слуги, след като бяха обвинени, че харчат повече за домашното си куче, отколкото за един от техните служители, пише британският Телеграф.

Швейцарски наказателен съд намери 78-годишния Пракаш Хиндуджа и неговата съпруга, син и снаха за виновни в експлоатация на работници и предоставяне на неразрешена работа, но отхвърли по-сериозните обвинения в трафик на хора.

Подсъдимите са осъдени на между четири и четири години и половина затвор всеки. Адвокатите им казаха, че ще обжалват.

Пракаш и Камал Хиндуджа получиха присъди от по четири години и половина, докато синът им Аджай и съпругата му Намрата бяха осъдени на по четири години. Обвиняемите не се явиха на съда в Женева.

Пети обвиняем – бизнес мениджърът на семейството Наджиб Зиази – присъства на произнасянето на присъдата. Той получи 18 месеца условна присъда.

Семейството, което е най-богатото във Великобритания с нетно състояние от над £37 милиарда, беше обвинено в трафик и експлоатация на работници – предимно неграмотни индийци – във вилата им в Швейцария.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 13 гласа.

Свързани новини