Необходими продукти:
500 г пилешко филе; 400 г домати (консерва); 1 глава лук; 2 моркова; 2 стръка целина; 2 скилидки чесън; 1 супена лъжица зехтин; 1 супена лъжица доматено пюре; 1 чаена лъжичка риган; 1/2 чаена лъжичка босилек; Сол и черен пипер на вкус.Начин на приготвяне:
Нарежете месото и лука на кубчета, моркова на кръгчета, а целината на тънки филийки. Накълцайте чесъна.
В тиган със зехтин запържете месото до златисто. Добавете лука, морковите, целината и чесъна към месото. Запържете зеленчуците за 5-7 минути, докато омекнат.
Към зеленчуците добавете доматите от консерва и доматеното пюре, риган, босилек, сол и черен пипер. Разбъркайте и задушете яхнията за 20-25 минути, докато сосът се сгъсти.
Сервирайте доматената пилешка яхния гореща с гарнитура по избор: ориз, паста или картофи, пише flagman.bg.