Отидете към основна версия

1 450 1

Рецепта на деня: Кюфтенца с киноа и кашкавал

  • кюфтенца-
  • киноа-
  • кашкавал-
  • вегетарианско-
  • какво да сготвя

Вкусно вегетарианско ястие

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

киноа - 200 г; лук - 3 - 4 стръка пресен лук или 1/2 глава стар; яйца - 1 - 2 бр.; кашкавал - 100 г; брашно - 70 - 80 г за овалване; мащерка - 1/2 ч.л.; риган - 1/2 ч.л.; магданоз - 1 - 2 стръка; сол; олио - за пържене.

Начин на приготвяне:

Киноата се залива със студена вода в съотношение 1:2, кипва се и се вари на тих огън около 15-20 минути. Зрънцата на киноата набъбват и стават прозрачни на цвят. Сварената киноа се изплаква със студена вода и се отцежда много добре. Оставя се настрана, за да изстине.

В отделен съд се смесват подправките, ситно нарязаният лук (по желание може леко да го задушите), настъргания кашкавал и едно яйце. Добавя се киноата и продуктите се объркват до получаването на еднородна смес.

С навлажнени ръце се оформят кюфтенца от киноа с големината на орех. Ако вегетарианските кюфтенца се разпадат, може да се добави още 1 яйце към сместа за спойка.

Оформените кюфтенца с киноа и кашкавал се овалват в брашно и се изпържват от двете страни до готовност в силно загрята мазнина, пише gotvach.bg.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.

Свързани новини