Необходими продукти:
350 мл кисело мляко;
1/2 ч.л. сол;
1 равна чаена лъжичка сода;
150 мл прясно мляко;
2 яйца;
250 гр. сирене (може да се използва твърдо или прясно сирене);
220-250 гр. брашно.
Начин на приготвяне:
Добавете сода и сол към киселото мляко, разбъркайте, така че содата да започне да взаимодейства с него.
Разбийте яйцата, налейте прясното мляко и разбъркайте добре всичко с бъркалка до гладкост.
Добавете натрошеното сирене, разбъркайте и постепенно добавете брашното. Тестото трябва да е гъсто и вискозно, да тече бавно от шпатулата.
Загрейте тиган и го намажете с растително масло. Извадете тестото с лъжица, разпределете го върху тигана и изпържете питките от двете страни до златисто кафяво (около 5 минути от всяка страна, захлупени на слаб огън).
Накрая ще получите 7 големи марудника с диаметър около 20 см, пише flagman.bg.