Отидете към основна версия

6 244 11

Рецепта на деня: Марудници - родопски палачинки

  • марудници-
  • палачинки-
  • на сач-
  • родопски-
  • какво да сготвя

С добавка от сирене

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

350 мл кисело мляко;
1/2 ч.л. сол;
1 равна чаена лъжичка сода;
150 мл прясно мляко;
2 яйца;
250 гр. сирене (може да се използва твърдо или прясно сирене);
220-250 гр. брашно.

Начин на приготвяне:

Добавете сода и сол към киселото мляко, разбъркайте, така че содата да започне да взаимодейства с него.

Разбийте яйцата, налейте прясното мляко и разбъркайте добре всичко с бъркалка до гладкост.

Добавете натрошеното сирене, разбъркайте и постепенно добавете брашното. Тестото трябва да е гъсто и вискозно, да тече бавно от шпатулата.

Загрейте тиган и го намажете с растително масло. Извадете тестото с лъжица, разпределете го върху тигана и изпържете питките от двете страни до златисто кафяво (около 5 минути от всяка страна, захлупени на слаб огън).

Накрая ще получите 7 големи марудника с диаметър около 20 см, пише flagman.bg.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 18 гласа.

Свързани новини