Необходими продукти:
350 мл кисело мляко;
1/2 ч.л. сол;
1 равна чаена лъжичка сода;
150 мл прясно мляко;
2 яйца;
250 гр. сирене (може да се използва твърдо или прясно сирене);
220-250 гр. брашно.
Начин на приготвяне:
Добавете сода и сол към киселото мляко, разбъркайте, така че содата да започне да взаимодейства с него.
Разбийте яйцата, налейте прясното мляко и разбъркайте добре всичко с бъркалка до гладкост.
Добавете натрошеното сирене, разбъркайте и постепенно добавете брашното. Тестото трябва да е гъсто и вискозно, да тече бавно от шпатулата.
Загрейте тиган и го намажете с растително масло. Извадете тестото с лъжица, разпределете го върху тигана и изпържете питките от двете страни до златисто кафяво (около 5 минути от всяка страна, захлупени на слаб огън).
Накрая ще получите 7 големи марудника с диаметър около 20 см, пише flagman.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Родопска франзела
10:11 10.08.2024
2 Този коментар е премахнат от модератор.
3 Бети цървула
10:33 10.08.2024
4 Този коментар е премахнат от модератор.
5 Хан Ауспух
10:42 10.08.2024
6 Този коментар е премахнат от модератор.
7 Този коментар е премахнат от модератор.
8 Знаещ
11:44 10.08.2024
9 Тестото
11:53 10.08.2024
10 От Каспичан,
Коментиран от #11
15:04 10.08.2024
11 ганю
До коментар #10 от "От Каспичан,":
ако е по течно се казват лангидиа хубаво е да сложи 30г ракия или джин
по малко мазни стават
както и за казанлъшки понички
21:54 15.08.2024