Отидете към основна версия

2 346 4

Рецепта на деня: Свински вратни пържоли на тиган

  • свински вратни пържоли-
  • на тиган-
  • лук-
  • чесън-
  • какво да сготвя

С лук, чесън и мащерка

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

3 бр. свински вратни пържоли; 2 средно големи глави лук; 1 средно голяма глава чесън; сол; черен пипер; олио или зехтин; 30 г краве масло; 6 клонки прясна или суха мащерка.

Начин на приготвяне:

Овкусете пържолите със сол и пипер точно преди да започнете да ги готвите. В противен случай ще изтекат соковете им.

В тиган сипете около 10 гр. (1 с.л.) краве масло с около 2 с.л. олио или зехтин и го поставете на котлона.

Когато кравето масло почти се разтопи, поставете пържолата и отгоре поръсете с 1/3 от нарязания на скилидки чесън и 1-2 клонки мащерта. Нека пържолата се запържи от всички страни. Периодично поливайте с лъжица от мазнината върху пържолата, за да остане сочна.

След като пържолата се "запечата" от едната страна, обърнете я и на другата страна.

Завъртете пържолата още 1-2 пъти, за да получи златист загар, но не и да се препържи. На този етап пържолата трябва да остане сочна и леко сурова. Ако обичате месото "алангле", то пържолата за вашия вкус е готова за сервиране. Но ако обичате по-сготвено месо, продължете със следващите стъпки от приготвянето.

Нарежете лука на полумесеци и го разпределете на дъното на тавичка. Върху лука поставете "запечатаната" в тигана пържола.

Повторете процедурата със "запечатването" в тигана и с другите пържоли, като тях също поставите в тавичката.

Запечатайте тавата с алуминиево фолио и печете в предварително загрята фурна около 10-15 минути на 180 градуса. След това махнете фолиото и запечете пържолите за още 5 минути.

Сервирайте готовите пържоли, докато са още топли. За гарнитура изберете свежа зеленчукова салата или картофеното пюре, пише annieandjeff.com.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 11 гласа.

Свързани новини