Отидете към основна версия

5 420 11

Симптом на рак се появява два часа след хранене

  • симптом-
  • рак-
  • признак-
  • онколог-
  • хранене

Един от основните признаци за сериозен проблем в тялото е болката

Снимкa: Shutterstock

Хирургът онколог, кандидат на медицинските науки Иван Карасев, изброи няколко основни предупредителни признака, които често се появяват при развитието на злокачествен процес в организма.

Както пише лекарят в своя канал Telegram, с всяка изминала година вероятността от рак само се увеличава. И както показва практиката, „рани“, които човек провокира с начина си на живот, започват да се появяват при много хора на възраст под 40 години.

И така, ние „не спим достатъчно, ядем всичко, което е по-лесно, без да се занимаваме със съставките, пушим, пием, за да намалим по някакъв начин нивото на стрес“. Но последното само се натрупва, не става по-малко.

"Тук и там се караме с някого. Това са шефове, клиенти или дори най-близките хора. Ние сякаш заимстваме тези сили от тялото си", отбеляза онкологът.

Един от основните признаци за сериозен проблем в тялото е болката. Проверката на стомашно-чревния тракт не трябва да се отлага, ако храненето е придружено от дискомфорт. Говорим не само за гадене и болка по време на хранене, но и за неприятни усещания няколко часа след хранене, например, опасваща болка.

В допълнение, при хора, които по-късно стават пациенти на онколози, сред първите признаци на опасно заболяване са стабилното повишаване на телесната температура (за една седмица или повече) без симптоми на настинка, промяна в цвета на кожата (например жълтеникавост може да е симптом на тумор на главата на панкреаса), рязко намаляване на телесното тегло, увеличени лимфни възли и други уплътнения по тялото, пише zdrave.to.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 17 гласа.

Свързани новини