Необходими продукти:
пилешко филе - 1 кг; гъби - 250 г; лук - 2 глави; бира - 250 мл; чушки - 1 бр. зелена + 1 бр. червена; олио - 20 мл; розмарин - няколко клонки; черен пипер - на вкус; червен пипер - 3 щипки; сол - на вкус; чубрица - 3 щипки.Начин на приготвяне:
Измийте пилешкото филе, подсушете го, махнете му ципите и го нарежете на кубчета като за шишчета.
Поставете месото в голяма купа и сложете подправките и олиото. Разбъркайте хубаво и оставете 1 денонощие да се маринова.
На следващия ден си пригответе зеленчуците - гъбите измийте и нарежете на четвъртинки, овкусете ги със сол, пипер и малко мазнина.
Двата вида чушки почистете от семките и нарежете на не много големи парчета, като също ги овкусете в отделни купи със сол, пипер и малко мазнина.
Лука обелете и нарежете също на не много големи парчета, като също овкусете със сол, пипер и малко мазнина.
Извадете месото от хладилника и започнете да нижете шишчетата като редувате продуктите по ваш вкус.
Всяко от апетитните пилешки шишчета подредете в тава, предварително намазана с мазнина. Така процедирайте до изчерпване на всички продукти.
Добавете бирата в тавата при шишчетата, покрийте тавата с фолио и печете в загрята на 180 °C фурна за около 30 минути.
След това махнете фолиото и гответе за още 10-тина минути пилешки шишчета с бира на фурна, пише gotvach.bg.