Необходими продукти:
- пилешко филе - 1 кг;
- гъби - 250 г;
- лук - 2 глави;
- бира - 250 мл;
- чушки - 1 бр. зелена + 1 бр. червена;
- олио - 20 мл;
- розмарин - няколко клонки;
- черен пипер - на вкус;
- червен пипер - 3 щипки;
- сол - на вкус;
- чубрица - 3 щипки.
Начин на приготвяне:
Измийте пилешкото филе, подсушете го, махнете му ципите и го нарежете на кубчета като за шишчета.
Поставете месото в голяма купа и сложете подправките и олиото. Разбъркайте хубаво и оставете 1 денонощие да се маринова.
На следващия ден си пригответе зеленчуците - гъбите измийте и нарежете на четвъртинки, овкусете ги със сол, пипер и малко мазнина.
Двата вида чушки почистете от семките и нарежете на не много големи парчета, като също ги овкусете в отделни купи със сол, пипер и малко мазнина.
Лука обелете и нарежете също на не много големи парчета, като също овкусете със сол, пипер и малко мазнина.
Извадете месото от хладилника и започнете да нижете шишчетата като редувате продуктите по ваш вкус.
Всяко от апетитните пилешки шишчета подредете в тава, предварително намазана с мазнина. Така процедирайте до изчерпване на всички продукти.
Добавете бирата в тавата при шишчетата, покрийте тавата с фолио и печете в загрята на 180 °C фурна за около 30 минути.
След това махнете фолиото и гответе за още 10-тина минути пилешки шишчета с бира на фурна, пише gotvach.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Бира на фурна
10:15 02.09.2024
2 Хан Ауспух
по-добре да оди да мете улиците
10:23 02.09.2024
3 гном
10:37 02.09.2024
4 Ту биърс, ор нот ту биърс
11:32 02.09.2024
5 Град Козлодуй
Коментиран от #6
13:13 02.09.2024
6 Бай Ху (By Who)
До коментар #5 от "Град Козлодуй":
Господин Град Козлодуй много сте зле. Чесно.13:37 02.09.2024