Отидете към основна версия

738 7

7 трагични събития, които са повлияли на живота на Лайза Минели

  • лайза минели-
  • трагични събития-
  • трудности

Въпреки слънчевото излъчване на Лайза животът ѝ е изпълнен с всякакви трудности и трагедии

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Като холивудска легенда, Лайза Минели е в елитния клуб на носителите на ЕГОТ ("Еми", "Грами", "Оскар" и "Тони"), демонстрирайки безумния си певчески талант, както и безупречната си игра и танци. Нейният живот, както професионален, така и личен, винаги е бил завладяващ, но въпреки целия блясък и разкош, пътят на Минели е доста трагичен. Повечето хора нямат представа през какво е преминала тя.

Въпреки слънчевото излъчване на Лайза животът ѝ е изпълнен с всякакви трудности и трагедии.

1. Травмиращото детство на Лайза Минели

Преди дори да стигнем до наистина травматичните събития, нека поговорим за ранните години на Лайза Минели. Родителите ѝ, Винсенте Минели, известен режисьор, и майка ѝ, Джуди Гарланд, участвала в "Роди се звезда", както и в култовия "Магьосникът от Оз", се запознават по време на снимките на филма "Да се срещнем в Сейнт Луис" и се женят година по-късно, като посрещат Лайза през 1946 г. Израснала сред шумотевицата на шоубизнеса, детството на Лайза е всичко друго, но не и нормално. Зад фасадата на щастливото семейство обаче майката на Лайза се бори с личните си демони, бори се с пристрастяването, има афери, сривове и дори опит за самоубийство. Това в крайна сметка довежда до развода ѝ с Винсенте, но щетите върху Лайза вече са нанесени.

2. Лайза Минели се е борила с пристрастяването, също като майка си

Също като майка си и Лайза Минели се е борила със зависимостите. Проблемите ѝ със злоупотребата с наркотиците започват, след като ѝ е предписан валиум след смъртта на майка ѝ. Тя също се е сблъсквала и с алкохолизма. Минели постоянно е търсила помощ, като няколко пъти е посещавала рехабилитационна клиника. Първото ѝ посещение е през 80-те години на миналия век, насърчено от баща ѝ. През годините тя отново посещава рехабилитационна клиника, включително и през 2015 г.

3. Многобройни разводи на Лайза Минели

Лиза Минели е преживяла любов и загуба, както всички нас, смъртните. Но след като четири от браковете ѝ завършват с развод, трябва да има нещо, което да е правила погрешно. Размишлявайки върху провалените си бракове, тя споделя пред Опра, че се е променяла и адаптирала към новите мъже, вместо да бъде себе си. Първият ѝ съпруг, Питър Алън, се разкрива като гей след брака им, което води до неговия край. Вторият ѝ брак с режисьора Джак Хейли-младши приключва, защото са били по-добри като приятели. По време на третия си брак с художника Марк Джиро тя претърпява три спонтанни аборта. Четвъртият брак на Лайза с продуцента Дейвид Джест е толкова лош, че тя се отказва от брака като цяло.

Източник: brainberries.co

Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Свързани новини