Отидете към основна версия

757 5

Ново ВИДЕО показва как роботи вадят останките от "Титан"

  • титан-
  • подводница-
  • oceangate-
  • останки

Петима души загинаха, когато подводният апарат "Титан" внезапно се взриви

Снимка: Shutterstock

Новопубликувани кадри показват високотехнологичното извличане на отломки от потъналия подводен апарат "Титан", докато съоснователят на компанията, която го е направила, казва на следователите, че се надява смъртоносната катастрофа да не означава край на изследването на дълбоките океани.

В зловещото видео, публикувано от Морския разследващ съвет късно в понеделник, се вижда как дистанционно управлявано превозно средство прикрепя въжета и оборудване към това, което изглежда е крайната капачка на потъналия кораб на 26 юни миналата година.

В един момент камерата на дистанционното превозно средство показва в близък план две роботизирани ръце, които маневрират с оборудването за извличане, докато акула плува до останките от подводницата "Титан".

По-късно изглед от въздуха показа облак, наподобяващ прах, който изригна, когато дистанционно управляваното устройство се издигна от океанското дъно.

Лохридж също така добавя, че е отказал да подпише това, което той описва като “ужасяващи” грешки в първоначалния модел на обречения подводен апарат "Титан" — което по-късно води до уволнението му.

"Цялата идея на компанията беше да прави пари”- свидетелства Лохридж. “Имаше много малко наука”

Служители на бреговата охрана отбелязаха в началото на изслушването, че подводницата не е била подложена на независим преглед — както е стандартната практика — преди да потегли.

Очаква се изслушването да продължи до петък и в него да се включат още няколко свидетели, някои от които са тясно свързани с компанията.

Амбър Бей, бивш административен директор на OceanGate е един от основните свидетели, които трябваше да се явят на изслушване във вторник.

Раз загина заедно с британския авантюрист Хамиш Хардинг, френския изследовател Пол-Анри Наржоле и пакистанските баща и син Шахзада и Сулеман Дауд.

Източник: nypost.com

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини