Отидете към основна версия

606 8

Търси се българският шампион по ядене на люти чушки

  • люто-
  • пикантно-
  • пикантна храна-
  • люта храна-
  • шампион-
  • състезание

Второто издание на League of Fire - световната лига за люти надяждания - Sofia Belt Mach 24 ще се проведе в рамките на Sofia Chilli Fest

Снимка: Sofia Chilli Fest

Този уикенд предстои първият лют фестивал в България, Sofia Chilli Fest, който ще се проведе във фермата на Chilli Hills в с. Лозен, близо до София.

В рамките на фестивала ще се проведе и финала за купата на България по люти надяждания. Победителят ще бъде определен в неделя в 19:00 часа. Цели десет финалисти ще се борят за престижната титла. Освен най-добрите огнегълтачи от България, специално за този финал идват и шампионите на Сърбия, Унгария и Словения. Състезателите ще минат над 15 кръга в ядене на екстремно люти чушки и сосове. Само един ще грабне престижната награда на Chilli Hills и League of Fire.

Водещи на събитието ще бъдат световната шампионка от Англия - Шахина Уасим - Uk Chilli Queen и основателят на Chilli Hills - Александър Кюркиев - Sandomax.

Sofia Chilli Fest ще се проведе на 12 и 13 октомври. Освен надяжданията, посетителите ще могат да се включат в разнообразни работилници за деца и възрасти, за отглеждане на люти чушки, ще могат да посетят музея на лютото, да похапнат люти храни и разбира се да слушат хубава музика и да се забавляват.

Билетите за Sofia Chilli Fest са вече в продажба в мрежата на Eventim.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.

Свързани новини