Отидете към основна версия

1 742 11

Лиса Мари Пресли пазила тялото на сина си в дома си два месеца след смъртта му

  • лиса мари пресли-
  • лиза мари пресли-
  • син-
  • елвис пресли-
  • дъщеря-
  • мемоари

Бенджамин отне живота си след борби с психичното здраве и проблеми с алкохола

Снимки: БГНЕС/ EPA

Лиса Мари Пресли била толкова съкрушена от загубата на сина си Бенджамин Киоу, че държал тялото му в дома си два месеца след неговата смърт. Не само това, но наследницата на Елвис Пресли дори поканила татуист да го види, за да ѝ направи същата татуировка като Бенджамин.

Това е само едно от зашеметяващите разкрития в новите мемоари на Пресли „Оттук до великото неизвестно“, която беше завършена от нейната дъщеря актрисата Райли Киоу след смъртта на 54-годишната Лиса Мари през януари 2023 г.

В книгата Лиса Мари разкрива, че е трябвало да се принуди да се бори, за да остане жива за останалите си деца, Райли и дъщерите близначки Харпър и Финли Локууд, сега на 16. Това означавало да не се сбогува с Бенджамин веднага — отчасти защото не могла да реши дали да го погребе в Хавай или в Грейсланд, имението в Мемфис, където Елвис умря и е погребан.

“Къщата ми има отделна спалня и държах Бен там два месеца. В щата Калифорния няма закон, според който човек трябва да бъде погребан незабавно”, пише Лиса Мари в мемоарите си. “Намерих много съпричастен собственик на погребален дом … Тя каза: "Ние ще доведем Бен Бен при вас"."

Погребението на Бенджамин се състоя в Малибу. Авторът Дийпак Чопра водеше церемонията и Райли каза, че е била принудена да държи очите си затворени през целия път до гроба, тъй като “се бореше да остане жива.” Бенджамин е погребан в Грейсланд, заедно с Елвис. Лиса Мари Пресли по-късно също бе погребана там.

Райли пише надълго и нашироко за борбата на брат си с психичното здраве и как той често е продължавал да пие, добавяйки, че тя не вярва, че той “наистина” е искал да умре. Тя и майка ѝ претърсили телефона му след смъртта му, търсейки отговори.

“Намерихме съобщение, изпратено до майка ми няколко седмици преди той да почине, което гласеше: "Мисля, че нещо не е наред с мен психически. Мисля, че имам проблем с психичното здраве", спомня си Райли. “За мен е сърцераздирателно, че той осъзна, че може да се нуждае от помощ само две седмици преди да се самоубие.”

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.

Свързани новини