Отидете към основна версия

1 106 0

Рецепта на деня: Домашни кремки

  • кремки-
  • кифлички-
  • пълнеж-
  • какво да сготвя

Вкусни кифлички с пълнеж

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

500 г брашно; 1 кубче мая; 100 мл олио или разтопено масло; 300 мл прясно мляко; 2 супени лъжици кристална захар; малко сол; щипка сода за хляб. За пълнежа: сварен гъст пудинг; сладко; овкусена извара със стафиди; мак; ядки.

Начин на приготвяне:

Добавете 2 супени лъжици кристална захар към млякото и го оставете да се затопли.

Пресейте брашното в купа, добавете малко сол и щипка сода бикарбонат.

Натрошете кубче мая в половината от затопленото мляко и оставете да шупне.

Изсипете млякото с маята и олиото в съда с брашно, сол и сода за хляб.

Добавете и другата половина от млякото.

Омесете тесто. Тестото не трябва да лепне много по ръцете.

Можете да намажете ръцете си с малко олио, за да улесните работата с него.

Разточете тестото на правоъгълна кора (не много тънка, около сантиметър) и нарежете на квадрати.

Напълнете ги със сварен пудинг – може да поръсите и с парченца шоколад, след което съберете краищата на тестото и оформете нещо като пакетчета.

Поставете ги един до друг върху тавичка, облицована с хартия за печене.

Намажете всяка кифличка с олио отгоре и отстрани – за да се отделят хубаво кифличките след изпичане.

Сложете ги във фурната на 180 градуса за 40-45 минути .

Всяка фурна пече различно, така че наблюдавайте кремките.

Още топли се намазват със студено мляко, в което сте разтворили ваниловата захар.

След като изстинат, поръсете с пудра захар, пише flagman.bg.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Свързани новини