Необходими продукти:
500 г брашно; 1 кубче мая; 100 мл олио или разтопено масло; 300 мл прясно мляко; 2 супени лъжици кристална захар; малко сол; щипка сода за хляб. За пълнежа: сварен гъст пудинг; сладко; овкусена извара със стафиди; мак; ядки.Начин на приготвяне:
Добавете 2 супени лъжици кристална захар към млякото и го оставете да се затопли.
Пресейте брашното в купа, добавете малко сол и щипка сода бикарбонат.
Натрошете кубче мая в половината от затопленото мляко и оставете да шупне.
Изсипете млякото с маята и олиото в съда с брашно, сол и сода за хляб.
Добавете и другата половина от млякото.
Омесете тесто. Тестото не трябва да лепне много по ръцете.
Можете да намажете ръцете си с малко олио, за да улесните работата с него.
Разточете тестото на правоъгълна кора (не много тънка, около сантиметър) и нарежете на квадрати.
Напълнете ги със сварен пудинг – може да поръсите и с парченца шоколад, след което съберете краищата на тестото и оформете нещо като пакетчета.
Поставете ги един до друг върху тавичка, облицована с хартия за печене.
Намажете всяка кифличка с олио отгоре и отстрани – за да се отделят хубаво кифличките след изпичане.
Сложете ги във фурната на 180 градуса за 40-45 минути .
Всяка фурна пече различно, така че наблюдавайте кремките.
Още топли се намазват със студено мляко, в което сте разтворили ваниловата захар.
След като изстинат, поръсете с пудра захар, пише flagman.bg.